top of page

O V E R

DE MEISJES

Wie we zijn

Wij zijn de Meisjes met de Wijsjes: dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met vierstemmige versies van bekende Nederlandse nummers. Hierboven zie je ons even lekker wandelen, van links naar rechts: Tessa Jimmink, Fardoe Swaanswijk, Simone Breukink en Arianne Abbestee.

Van ons publiek krijgen we vaak terug dat we klinken als een gouden kwartet. Een sprankelend, fris en krachtig geheel dat welbekende Nederlandstalige liedjes nieuw leven in blaast. Niet om de originele uitvoering te ontkrachten, maar juist om ze te eren met een nieuw "jasje". Op deze manier hopen wij alle generaties te laten genieten van ons prachtige Nederlandse muziek oeuvre. 

De arrangementen zijn van eigen hand, wat uitmondt in verrassende creaties die met een theatrale knipoog worden uitgevoerd, zoals je ze nog nooit gehoord én gezien hebt...

OVER

Arianne

 

Deze goedlachse krullenbol en tevens jongste van de formatie is een stabiele pilaar in het bedrijfsfundament van de Meisjes met de Wijsjes. 
Met haar gepassioneerde oog voor vormgeving en behoefte aan structuur bouwde zij de website waar je nu op surft en regelt zij de administratie.

Haar aandeel binnen de Meisjes is altijd pico bello op orde. Als er bij de andere drie vraagtekens zijn over iets administratiefs of organisatorisch, is Arianne dé persoon om te raadplegen. Ze kent als eerste alle overgangen uit de voorstellingen, heeft alle plaatsingen van de rekwisieten in haar hoofd en wil dan ook eigenlijk liever niet dat iemand anders deze klaarlegt. Je zou kunnen spreken van een lichte controledrang, maar bij Arianne is het één van haar vele kwaliteiten, waar je eigenlijk niets anders bij kan voelen dan liefdevolle waardering.

In haar vrije tijd is ze fanatiek badmintonspeelster, smult ze van spelletjesavonden met vrienden en
 doe je haar een groot plezier met een Engelse detective. Je ziet het niet veel meer, maar Arianne zet ook graag een “ouderwets” cd’tje aan, waarvan ze samen met haar man Gerian of een stel eters geniet.

Voor Arianne als zangeres is de eerste altpartij haar op het lijf geschreven, want uitblinken doet ze met haar warme, makkelijk mengende stem, waarin de emotie altijd voelbaar is.
Naast dat ze zich als veelzijdige zangeres, arrangeur én tekstschrijfster neerzet binnen de groep, heeft ze zich ook ontpopt tot een waardig medespeelster. Ondanks dat zij de enige is zónder theateropleiding, stort ze zich met plezier op het acteren. Ook aan de choreografieën, die volgens haar eigen zeggen “niet haar sterkste kant” zijn, waagt zij zich dapper, waarbij de kuiltjes in haar wangen overtuigend meelachen en eenieder charmeren. 

 

Met de Meisjes gaat ze voor een succesvolle toekomst in het theater en het verwarmen van zoveel mogelijk harten. Want wat is er mooier dan doen waar je gelukkig van wordt en daar andere mensen mee kunnen verblijden? 

Naast de Meisjes 

 Was ze tot 2017 actief in verscheidene andere muzikale formaties en speelde ze haar eigen werk als leadzangeres van de Funky Pop'n Roll band 'Right as Rain' en haar solo project 'Arianne'. Tegenwoordig zingt ze alleen nog met de Meisjes, werkt ze daarnaast als zangdocente in haar eigen praktijk aan huis en is ze dankzij Corona haar eigen bedrijf in Interieurstyling gestart, "Woonvlijt" genaamd.

Opleiding

Zang in de richting popsessie, conservatorium van Haarlem en Interieurstylist via het NTI.

ARIANNE

OVER

Fardoe

 

De kleinste van de Meisjes compenseert haar lengte met haar pittige karakter. Ze houdt van aanpakken en uitdagingen aan gaan, op zowel zakelijk als artistiek vlak en is niet bang om haar mening te geven. Ook is zij echt een groepsmens dat het heerlijk vindt om met elkaar tot ideeën en acties te komen. Communicatie en oprechtheid vindt ze heel belangrijk. Ze neemt geregeld het voortouw in het aangaan van lastige gesprekken en communiceert dan vanuit haar holistische blik op het leven. 

Haar gevoel voor goede communicatie zet ze ook in voor de acquisitie van de Meisjes, waarbij ze met haar humoristische charme en tikje ondeugendheid floreert als aanspreekpunt voor klanten.

De arrangementen die Fardoe voor de Meisjes maakt verbazen haar zelf soms nog geregeld. Voor de Meisjes had ze dat namelijk nog nooit gedaan, maar inmiddels is haar aandeel niet meer weg te denken uit ons repertoire. 

Geboren en getogen in een kunstenaarsfamilie, werd een grote voorliefde voor allerlei soorten muziek en lekker eten er bij Fardoe met de paplepel ingegoten. Als er gegeten moet worden vindt ze het heerlijk om anderen te verblijden met haar kookkunsten. Eet je bij Fardoe? Dan krijg je een veganistische maaltijd voorgeschoteld en zul je geen moment nadenken over het ontbreken van dierlijke producten. Met haar vrienden of familie heeft zij dan ook geregeld etentjes rondom een gezellig tafel. Daarnaast geniet ze intens van natuur, schrijft en mediteert ze (bijna) elke dag, kan ze zich een leven zonder yoga niet meer voorstellen en is zij regelmatig te vinden bij een concert of op een salsadansfeestje. 

Fardoe’s stem wordt vaak omschreven als een grote stem (weer compensatie?!). Als zij een solo heeft, staat die als een huis. 

Binnen de Meisjes neemt ze meestal de tweede sopraan voor haar rekening, want de hoge noten gaan haar goed af, maar ook in de laagte klinkt haar stem vol en heeft ze het vermogen zich te mengen in het geheel. 

Komische rollen passen haar perfect en deze blije spring in het veld verzorgt dan ook met liefde een moment van gekkigheid, waarbij ze zelf ook geregeld (misschien het hardst) om haar grappen kan lachen. 

Met de Meisjes hoopt ze op het punt te komen dat ze een heel team om zich heen verzameld hebben dat alle randzaken van hun overneemt, zodat zij nóg meer kunnen optreden op alle denkbare podia, in samenwerking met diverse artiesten en dat niemand de Meisjes met de Wijsjes meer weg kan denken uit de entertainmentwereld.

Naast de Meisjes 

Heeft ze een grote passie voor de psyche en de emotionele en spirituele belevingswereld. Haar interesse heeft geleid tot het volgen van diverse cursussen en trainingen waardoor ze met haar natuurlijke gevoeligheid, kennis en eigen methode nu andere mensen begeleidt. In haar praktijk

“Geef je hart een stem” helpt ze mensen op het gebied van zang, communicatie en bewustzijn.

Opleiding

Muziektheater aan het Conservatorium van Alkmaar en diverse trainingen, waaronder aan de Royal Academy of Music te Londen.

FARDOE

OVER

Simone

 

Deze mooie Brabantse is een kei in regelen, maakt in een handomdraai praktische overzichten en edit tot in de late uurtjes onze veel geprezen filmpjes. Als er gespard wordt over de Meisjes met de Wijsjes klinkt daar altijd het vertrouwde getik van Simones vingers, want er moeten wel notulen gemaakt worden! Simone staat altijd “aan” met ideeën en houdt van doorwerken. Een afgevinkte to do lijst is voor haar een zalig genot. Maar zodra haar een sprits wordt aangeboden door onze Tessa zegt ze ook volop JA om, met liefde, even pauze te nemen met een kopje koffie. Ook als er gegeind wordt en ze los komt, is haar lach zonder geluid aanstekelijk: dan rollen de tranen over haar wangen en grapt ze volop mee. 
 

Met haar man Jelle verveelt ze zich geen moment. De Brabantse gezelligheid is daarbij een groot onderdeel: samen met een wijntje voor de haard, sporten, koken en toen ze nog in Amsterdam woonden, ging ze af en toe met Jelle mee de cockpit in. Na de komst van hun mooie kerstdochter Saar en de verhuizing naar hun prachtige nieuwbouwhuis in Weesp, gebeurt dat echter een stuk minder vaak. Hun kleine Saar is een echte gezelligerd en dat heeft ze dus niet van een vreemde. Simone rijdt met haar jonge gezinnetje geregeld naar haar ouders in Eindhoven om de cabrio te lenen voor een tochtje met haar lief, terwijl oma en opa even met hun kleindochter knuffelen. 
 

Simone zingt overwegend de laagste partijen en dat terwijl ze eigenlijk sopraan is. Die laagte haalt ze echter met gemak en gaat inmiddels nóg soepeler omdat haar stem, door het vele samen zingen, wat is “gezakt”. Haar stem is dan ook een heerlijk warm bedje voor de andere drie Meisjes.

Op wereldtour met de Meisjes, daar zou Simone geen nee tegen zeggen... 
We Quote: "Ik ben zo trots als een aap met zeven lullen op onze onbeschrijfelijk unieke formatie. Hoe wij ons als vier alleskunners (op het podium maar zeker ook daarnaast) neerzetten vind ik echt bijzonder! Ik gun het ons om dit aan een groter publiek te tonen."

Naast de Meisjes 

Heeft Simone in verscheidene musicals gestaan, zoals "Hij gelooft in mij" en "The Sound of Music". Nu focust ze zich op de Meisjes en zet ze haar stem, acteerkwaliteiten en aantrekkelijke looks in voor commercials, tv-series, films en het inspreken van boeken. Daarnaast valt ze, als lekkere tegenhanger, in de coverband Abba Fever!

Opleiding

Musicaltheater aan de Dansacademie en Master of Music aan het Tilburgs Conservatorium.

SIMONE

OVER

Tessa

 

Deze lieve zoetekauw is een muzikaal snoepje binnen de groep. Zij is de snelste super arrangeermachine van de Meisjes en ze voegt dan ook regelmatig mooie arrangementen toe aan ons repertoire, waarbij haar visie op dynamiek en klank het geluid van de Meisjes voor een groot deel heeft gevormd. Haar stem is verzachtend voor de ziel en haar aanpassingsvermogen een waar cadeau in elk nummer.
 

Spelletjes vindt ze geweldig, maar alleen als ze wint. Het fanatisme staat in haar ogen bij een potje ‘Weerwolven’ of ‘Beverbende’ en ze zingt moeiteloos (en met enige trots) alle Disney liedjes mee. Bij een pubquiz met dit onderwerp is Tessa je Meisje! Quizzen, bordspellen, kaartjes leggen, ze vindt het allemaal leuk. Kaart lézen daarentegen… 
Ze is erg blij met de uitvinding van de navigatie, want richtingsgevoel heeft ze niet, al weet ze de richting van taart en koekjes wel feilloos te vinden. 
 

In 2018 werd Tessa moeder van zoon Sil. Met zijn grote blauwe ogen wordt hij helemaal stil als er voor hem gezongen wordt en kijkt hij vol verwondering naar zijn moeder. Dit lacherige mannetje kwam op de wereld met heel veel haar. Dát haar heeft hij niet van een vreemde... Tessa moet dan ook extra goed opletten dat haar prachtige bos op het toneel niet te veel van haar geweldige expressie weghaalt. 
Na een periode in het mooie Amsterdam, verhuisde ze terug naar de bodem waar ze opgroeide. Samen met Sjoerd verbouwde ze een oud rijtjeshuis in Haarlem tot een waar paleis. Ze vraagt zichzelf nog regelmatig af of ze niet droomt. 
 

Naast het vermogen mensen te raken met haar pure, serene stem, houdt Tessa van grote karakters neerzetten op het podium. Accentjes, vreemde gezichten, lompe bewegingen en uitdagende fysieke personages verhogen haar enthousiasme.

Deze passie deelt ze met Fardoe, wat geregeld resulteert in ongeconcentreerde momentjes in hun gezamenlijke repetities. 
Met haar heldere ogen charmeert ze het publiek, zorgt ze voor bulderende lachen en raakt ze met haar muzikaliteit.

 

Met de Meisjes hoopt Tessa een begrip te worden in Nederland, een onafhankelijke, succesvolle en gewaardeerde groep die hopelijk vele mensen zal blijven raken.

Naast de Meisjes 

Was Tessa een tijd actief met de duo's "Tes & Kris" en "De Mannen", was ze vaste understudy bij "The Triolettes" en gaf ze zang- en musicallessen. Met de komst van Sil is ze zich gaan focussen op het moederschap in combinatie met de Meisjes.

Opleiding

Muziektheater aan het Conservatorium van Alkmaar en Master Music Theatre aan de Guildford School of Acting te Londen.

TESSA
bottom of page