OVER

DE MEISJES

Wie we zijn

Wij zijn de Meisjes met de Wijsjes: dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met vierstemmige versies van bekende Nederlandse nummers.

Van ons publiek krijgen we vaak terug dat we klinken als een gouden kwartet. Een sprankelend, fris en krachtig geheel dat welbekende Nederlandstalige liedjes nieuw leven in blaast. Niet om de originele uitvoering te ontkrachten, maar juist om ze te eren met een nieuw "jasje". Op deze manier hopen wij alle generaties te laten genieten van ons prachtige Nederlandse muziek oeuvre. 

De arrangementen zijn van eigen hand, wat uitmondt in verrassende creaties die met een theatrale knipoog worden uitgevoerd, zoals je ze nog nooit gehoord én gezien hebt...

ARIANNE

Binnen de Meisjes

Deze goedlachse krullenbol en tevens jongste van de Meisjes houdt van ingenieuze plotten, blije mensen en krijgt geen genoeg van gegrilde halloumi. Ze is de enige in het kwartet zonder theateropleiding, maar zelf liedjes schrijven kan ze als de beste.

Aan dansjes waagt ze zich dapper, waarbij de kuiltjes in haar wangen overtuigend meelachen en de arrangementen die Arianne aan het repertoire toevoegt verwarmen ieders hart. 
Als ze haar pumps aantrekt is ze torenhoog. Ze hoopt net zo hoog te reiken met de Meisjes. Of zingen op een toren, dat lijkt haar ook wel leuk. De Domtoren in Utrecht? Of het torentje van het Binnenhof in Den Haag! Waarom heeft Paleis Noordeinde eigenlijk geen toren...?

Voor de Meisjes

Zong ze in diverse muzikale formaties en trad ze o.a. op met Trijntje Oosterhuis en Shirma Rouse.

Naast de Meisjes 

Werkt ze als zangdocente in haar eigen praktijk aan huis in Haarlem. Ze heeft veel eigen nummers geschreven en gezongen met haar soloproject "Arianne", maar dat staat momenteel in de vriezer.

Opleiding

Zang in de richting popsessie, conservatorium van Haarlem.

 

FARDOE

Binnen de Meisjes

De kleinste van de Meisjes weet wel van zich af te bijten. Ze houdt van hard fietsen, flinke uitdagingen, spontane gezelligheid en staat het liefste op met een Yogalesje. Als er gegeten moet worden vindt ze het heerlijk om anderen te verblijden met haar kookkunsten.

Zelfs met haar hoogste hakken reikt ze niet zo hoog als haar mede Meisjes, maar hoge noten zingen gaat haar gelukkig goed af. Komische rollen spelen ligt haar wel en als er een tekst verzonnen moet worden komt haar motor(tje) snel op gang. Haar heupjes zijn zo soepel dat ze met haar 1.55m overal tussendoor kan glippen en regelmatig op een salsa feestje staat met haar vriend. Diezelfde heupjes draaiden ook ooit in het koninklijk theater Carré. Ze zou zich de koning(in) te rijk voelen als ze daar ook ooit met de Meisjes mag optreden.

Voor de Meisjes

Nam ze diverse theater initiatieven, was ze te zien in een koffiereclame, ging ze op tour met Peter Faber, speelde ze Slak en Bij in de voorstelling “Rupsje” en kwam ze bij Orkater nog meer in contact met haar thuishaven in “Amsterdammers”.

Naast de Meisjes 

Treedt ze op als soliste, is ze zanglerares en performance coach, beheert ze de kunstcollectie van haar vader en hoopt in de toekomst, naast de Meisjes, ook iets in het theater te doen met haar liefde voor Spaanstalige wereldmuziek.

Opleiding

Muziektheater aan het Conservatorium van Alkmaar en diverse trainingen, waaronder aan de Royal Academy of Music te Londen.

 

SIMONE

Binnen de Meisjes

Het regelwonder van de groep houdt van aanpakken, kickboksen met haar vriend, voelt zich thuis in haar buurt Amsterdam West en knuffelt graag met haar neefjes in haar geboortestad Eindhoven. 

Deze charmante blondine monteert filmpjes als de beste, haar vingers klikken tot in de late uurtjes, vliegensvlug tussen haar telefoon en haar laptop. Net zo vlug zingt ze met gemak de lage partijen van deze vocale groep en dát terwijl ze eigenlijk sopraan is. Zij kan alles tegelijk en bedacht ondertussen ook nog onze Tegeltjesoutfit!

 Op wereldtour met de Meisjes, daar zou ze geen nee tegen zeggen... 

Voor de Meisjes

Was ze te zien in diverse films, tv-series, commercials en nam ze als finaliste deel aan “Op zoek naar Mary Poppins”. In het theater speelde ze o.a. in de Tweeling, Hij gelooft in mij, Petticoat! en The Sound of music.

Naast de Meisjes 

Speelt Simone in diverse films, tv-series en commercials, is ze vaste understudy bij "The Triolettes", treedt ze geregeld op als solist, presenteert ze en spreekt ze stemmen in. 

Opleiding

Musicaltheater aan de Dansacademie en Master of Music aan het Tilburgs Conservatorium.

 

TESSA

Binnen de Meisjes

Zij is de snelste superarrangeermachine van de Meisjes en voegt dan ook regelmatig mooie arrangementen toe aan het Meisjesrepertoire.

Spelletjes vindt ze geweldig, maar alleen als ze wint. Richtingsgevoel heeft ze niet, maar de richting van taart en koekjes weet ze altijd te vinden. Deze lieve zoetekauw laat haar hart vervullen door de Amsterdamse grachten en reizen maken met haar vriend.

Naast zoete dingen eten, kan ze ook prachtig zoete noten zingen. Met haar heldere ogen charmeert ze het publiek en kan ze ver kijken, zelfs helemaal naar Londen. Daar haalde ze haar Master Music Theatre, maar miste al gauw de geliefde Nederlandse weilanden, haar fiets en gezellige vrienden, dus kwam ze terug naar ons kikkerlandje. Echter, voor een Hollandse tour in Engeland met de Meisjes met de Wijsjes, zou ze haar koffertje wél zo weer inpakken.

Voor de Meisjes

Speelde ze de rol van Jewel in “The best little whore house in Texas”  in The Electric Theatre, de rol van Beatrice in het toneelstuk “A view from the Bridge”, zong ze als soliste in verzorgingshuizen en orkesten.

Naast de Meisjes 

Heeft Tessa de duo's "Tes & Kris" en "De Mannen", is ze vaste understudy bij "The Triolettes" en geeft ze zang- en musicallessen.

Opleiding

Muziektheater aan het Conservatorium van Alkmaar en Master Music Theatre aan de Guildford School of Acting te Londen.

 
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2020 dMmdW | Foto's door Michael Habraken

Eigen WIJSJES IN JE MAIL?